Érd el a legjobb formád és egészséged életmódváltáson keresztül!

Rólam

Mindig is érdekelt az egészséges életmód és táplálkozás, ez egyrészt édesanyámnak volt köszönhető, aki mindenféle különlegességekkel, reform kiegészítőkkel főzött és szeretett kipróbálni új dolgokat már fiatal koromban is. Másrészt a sport mindig is része volt az életemnek, versenyszerűen atletizáltam, majd tánc, de a legtöbb fitness sportágat kipróbáltam.  Ez persze nem azt jelenti, hogy sosem volt problémám a súlyommal vagy gondom az egészségemmel. Imádok enni, és sokáig fogalmam sem volt, mi az igazán egészséges, illetve mi az, ami nekem személy szerint jót tesz mind a táplálkozásban, mind testedzésben. Eligazodni egyébként sem könnyű a mai világban, annyi különféle információ van, mi jó és mi nem, állandóan változik mit tanácsos enni, mi a legújabb trend. 

Utam a tudatos étkezés és életmód felé akkor kezdődött, amikor pajzsmirigy autoimmun betegséget (Hashimoto-thyreoiditis) állapítottak meg nálam. A diagnózis után eltelt legalább egy év, mire megelégeltem, hogy egyik orvos sem foglalkozik azzal, miért is alakult ki ez az állapot, vagy hogy ez kapcsolatban állhat egyéb kellemetlen tünetekkel, amik sehogy sem akartak javulni. Tanácsuk csak annyi volt, hogy szedjem a hormontablettát és néhány táplálékkiegészítőt, ezzel többet nem kell és nem is lehet foglalkozni. Azonban nem lettem jobban. Állandó fáradékonyság, hasfájások, fejfájások, bőrproblémák kísérték a mindennapokat.

Ekkor kezdtem el magamnak kutakodni, hogy mi lehet a kiváltó oka betegségemnek, és milyen életmódbeli változások kellenek a gyógyuláshoz. Rátaláltam a funkcionális medicinára, ami nem a tüneteket kezeli, hanem a betegségek okát keresi, majd megoldást nyújt életmódbeli változásokon keresztül. (Azóta is örök hála Izabella Wentz-nek, akinek a Hashimoto’s Protocol: A 90-Day Plan for Reversing Thyroid Symptoms and Getting Your Life Back című könyve ismertetett meg ezzel a tudománnyal és indított el a változás felé). Megváltoztattam a táplálkozásomat és az életmódomat. Hogy elmélyítsem tudásom, elvégeztem az amerikai Primal Health Coach Institute képzését, ahol okleveles Primal Health Coach lettem. Itt megtanultam milyen szempontok fontosak az egészséghez, ideális testösszetételhez, és mik azok az életmódbeli sajátosságok amik segítenek elérni szervezetünk optimális működését.

Így visszatekintve örülök annak a frusztrációnak, amit akkor éreztem, amikor nem kaptam válaszokat a hagyományos orvostudománytól, mert ez indított el a tanulás és gyógyulás útján. A tapasztalatomat és az azóta megszerzett tudást pedig szeretném arra felhasználni, hogy másoknak is segítsek elérni a maximális egészséget és vitalitást.

Hiszem, hogy mindenki képes arra, hogy megfelelő tudással és kitartással egészségessé és fitté váljon.

Kezdd el te is!

Tanulmányaim

  • Certified Primal Health Coach – Primal Health Coach Institute USA
  • EFT Tapping Practitioner/EFT terapeuta
  • Nutrition and Health: Human Microbiome – Wageningen University & Research
  • Komplementer hormonegyensúly tanácsadás (Konnektív Felnőttképző) 

Ne hagyd itt!

5 egyszerű szokás az egészség felé e-könyv

Az én ajándékom Neked, hogy azonnal el tudd kezdeni az életmódváltást!