Érd el a legjobb formád és egészséged életmódváltáson keresztül!

Keresés

Rólam

Mindig is érdekelt az egészséges életmód és táplálkozás, ez egyrészt édesanyámnak volt köszönhető, aki mindenféle különlegességekkel, reform kiegészítőkkel főzött és szeretett kipróbálni új dolgokat már fiatal koromban is. Másrészt a sport mindig is része volt az életemnek, versenyszerűen atletizáltam, majd tánc, de a legtöbb fitness sportágat kipróbáltam.  Ez persze nem azt jelenti, hogy sosem volt problémám a súlyommal vagy gondom az egészségemmel. Imádok enni, és sokáig fogalmam sem volt, mi az igazán egészséges, illetve mi az, ami nekem személy szerint jót tesz mind a táplálkozásban, mind testedzésben. Eligazodni egyébként sem könnyű a mai világban, annyi különféle információ van, mi jó és mi nem, állandóan változik mit tanácsos enni, mi a legújabb trend. 

Utam a tudatos étkezés és életmód felé akkor kezdődött, amikor pajzsmirigy autoimmun betegséget (Hashimoto-thyreoiditis) majd később mellrákot állapítottak meg nálam. Egy idő után megelégeltem, hogy egyik orvos sem foglalkozik azzal, miért is alakult ki ez az állapot, vagy hogy a gyógyszereken kívül mikre kéne odafigyelnem. Nem akartam ölbe tett kézzel várni, hogy majd lesz valahogy és csukott szemmel menni előre.

Ekkor kezdtem el magamnak kutakodni, hogy mi lehet a kiváltó oka betegségemnek, és milyen életmódbeli változások kellenek a gyógyuláshoz. Rátaláltam a funkcionális medicinára, ami nem a tüneteket kezeli, hanem a betegségek okát keresi, majd megoldást nyújt életmódbeli változásokon keresztül. Megváltoztattam a táplálkozásomat és az életmódomat, elkezdtem a betegségem lelki okain is dolgozni.

Ekkor kezdett el érdekelni a health coaching, azaz egészségfejlesztés. Hogy elmélyítsem tudásom, elvégeztem az amerikai Primal Health Coach Institute képzését, ahol okleveles Primal Health Coach lettem. Itt megtanultam milyen szempontok fontosak az egészséghez, ideális testösszetételhez, és mik azok az életmódbeli sajátosságok amik segítenek elérni szervezetünk optimális működését.

Így visszatekintve örülök annak a frusztrációnak, amit akkor éreztem, amikor nem kaptam válaszokat a hagyományos orvostudománytól, mert ez indított el a tanulás útján. A tapasztalatomat és az azóta megszerzett tudást pedig szeretném arra felhasználni, hogy másoknak is segítsek elérni a maximális egészséget és vitalitást.

Hiszem, hogy mindenki képes arra, hogy megfelelő tudással és kitartással egészségessé és fitté váljon.

Kezdd el te is!

Tanulmányaim

  • Certified Primal Health Coach – Primal Health Coach Institute USA
  • EFT Tapping Practitioner/EFT terapeuta
  • Nutrition and Health: Human Microbiome – Wageningen University & Research
  • Komplementer hormonegyensúly tanácsadás (Konnektív Felnőttképző) 

Ne hagyd itt!

5 egyszerű szokás az egészség felé e-könyv

Az én ajándékom Neked, hogy azonnal el tudd kezdeni az életmódváltást!