Érd el a legjobb formád és egészséged életmódváltáson keresztül!

Keresés

Miért fontos tudni a rákos őssejtekről?

február 1, 2024

A hagyományos onkológiai kezelések, mint a kemoterápia, sugárterápia, vagy akár a tumor sebészi kimetszése is azt a célt szolgálják, hogy megszabaduljanak a tumortól, a rákos sejtektől. Ebben hatásosak is, azonban a rákos őssejtekre nem hatnak, sőt, csak agresszívabbakká teszi őket. A rákos őssejtek pedig a fő hozzájárulói a rák továbbterjedésének vagy visszatérésének. De mik is ezek a rákos őssejtek?

Mik a rákos őssejtek?

Az őssejtekről már mindenki hallott – ezek esszenciálisak az egészséghez. Az őssejtek képesek bármilyen sejté alakulni, attől függően hol van rájuk szükség. Kontrollálatlanul tudnak osztódni, és vagy őssejtek maradnak, vagy más típusú sejtekké alakulnak (például izomsejt, agysejt).
A daganatok olyan sejtállományok, amelyek saját érhálózattal rendelkeznek, képesek magukat megvédeni és nagyon jól álcázni, hogy az immunrendszer ne találja meg őket. A daganatokban a legveszélyesebb sejtek a rákos őssejtek, amelyek az adott rákfajta sejttípusává képesek átváltozni. Az onkológiai kezeléseknek tehát őket kéne leginkább célba helyezni, de erre a korábban felsorolt terápiák képtelenek. Sőt, sajnos inkább segítik a rákos őssejteket, amik aztán hozzájárulnak a terápia sikertelenségéhez vagy metasztázishoz.
A sztandard tumormarkerek sem tudják a rákos őssejteket kimutatni, legfőképpen azért nem, mert egy daganatban a rákos őssejtek mindössze 0,5-1%át teszik ki a sejteknek.

Ha hosszú távú sikerességet, azaz túlélést szeretnénk elérni, ezektől a rákos őssejtektől is meg kell szabadulni.

Nem várunk ölbe tett kézzel, nézzük meg mit tehetünk!

Milyen lehetőségek vannak a rákos őssejtek ellen?

Számos növényi kivonat segíti a rákos őssejtek elpusztítását, de pár nem onkológiai gyógyszer is képes rá (off label drugs). Mik ezek?

  • kurkuma
  • szulforofán
  • resveratrol
  • gyömbér
  • zöld tea
  • mebendezol
  • ivermectin
  • doxycycline
  • niclosamide
  • metformin

Adagolás orvosi előírás szerint, de ha az orvos nem tud ebben segíteni, ami sajnos előfordulhat, mert a hagyományos onkológiában nem igen használatosak ezek a szerek, akkor érdemes Jane Mclelland Facebook csoportjában olvasgatni (https://www.facebook.com/howtostarvecancer/), vagy dr. Thomas Lodi vasárnapi elő bejelentkezéseit végighallgatni. (https://www.facebook.com/DrThomasLodi/)

Források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21295962/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26355461/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21188630/
https://breastcancerconqueror.com/pay-attention-to-breast-cancer-stem-cells/
https://www.tenyek-tevhitek.hu/a-rak-ossejtek-a-rakterapia-uj-celpontjai-lehetnek.htm

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben

Ne hagyd itt!

5 egyszerű szokás az egészség felé e-könyv

Az én ajándékom Neked, hogy azonnal el tudd kezdeni az életmódváltást!