Érd el a legjobb formád és egészséged életmódváltáson keresztül!

Keresés

Hogyan készüljünk fel megfelelően a méregtelenítésre?

szeptember 27, 2023

Ahogy az előző blogomból kiderül, mindenféle méregtelenítést előre alaposan meg kell tervezni és fel kell rá készülni. Nem csak testileg kell felkészülni, hanem lelkileg is. Semmiképpen se álljunk neki méregteleníteni, ha éppen iszonyú stresszes napjaink vannak. Inkább várjuk meg amikor kicsit nyugodtabb lesz a helyzet. 

Ha elérkeztek a nyugodtabb napok, szerezzük be a szükséges gyógynövényeket, táplálékkiegészítőket, próbáljuk mellőzni a kávét, alkoholt, húst, cukrot a megelőző pár napban.

Szintén fontos, hogy rendszeresen járjunk a WC-re. Ha nincs rendszeres széklet, nem tudnak ürülni a méreganyagok, tehát ha ez nincs rendben, mindenképpen rendezzük, mielőtt belevágunk a méregtelenítési folyamatba.  

Hogy tudjuk a bélmozgást segíteni?

Az alábbi tippek segíthenek a megfelelő bélmozgás elérésében:

  • együnk sok rostot: rengeteg zöldség, gyümölcs. A rostok már csak azért is fontosak, mert hozzákötődnek a toxinokhoz, így segítve a kiürülésüket.
  • napi megfelelő mértékű mozgás (bármi jó, de nagyon szuper a trambulin, ez plusz segíti a nyirokrendszer megfelelő áramlását is)
  • megfelelő folyadékfogyasztás (víz)
  • magnézium és az aszkorbinsav is segítheti a széklet lazítását

Segítenünk kell a máj munkáját is, erre szuper a cékla, céklalevél, pitypang, máriatövis vagy a szulfur tartalmú zöldségek.

Szulfur tartalmú zöldségek

Szükségünk lesz valamilyen kötőanyagra is, amihez a toxinok oda tudnak kötődni és ezáltal kivezetni a szervezetből. Ha tudjuk, hogy a méregtelenítő útvonalak tiszták és működnek, akkor mehetnek a kötőanyagok a folyamat segítésére. Ilyen kötőanyag lehet a bentonit, amit én például minden nap használok, lefekvés előtt. De ilyen a chlorella vagy spirulina is.

A méregtelenítést nem csak a bélrendszerből közelítjük meg, hanem szükség lesz arra is, hogy izzadjunk, ergo nem a májon, vagy vesén keresztül, hanem a bőrön keresztül fognak távozni a méreganyagok. Mozgás, szauna, forró fürdő csak pár ötlet az izzadás elősegítésére, amit be akarunk tervezni a napjainkba.

A vesének is megfelelően kell működni, mert előfordulhat olyan toxin, ami nem ürül az epével, hanem visszamegy a véráramlatba és a vese fogja kiszűrni, majd kipisiljük. A vese munkáját szintén lehet az izzadással, sok folyadékfogyasztással segíteni, vagy olyan gyógynövénnyel, mint a pitypang tea.

A többi méregtelenítési tipp attól függ, hogy milyen toxintól is akarunk megszabadulni – gomba, parazita, nehézfémek. Mindegyik más részleteket takar, de ebben a blogban leírt előkészületek mindegyikre használhatóak, hiszen a méregtelenítési útvonalak univerzálisak: izzadás bőrön keresztül, megfelelő pisi, megfelelő széklet. A többi összetevő már egyén és toxin függő.

És még egy fontos dolog a végére: a megfelelő méregtelenítés sosem egy pár napos léböjt. Persze ez is több mint a semmi, de az igazi méregtelenítés, főleg ha valami komolyabb egészségügyi kihívásunk van, egy sokkal hosszabb folyamat.

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben

Ne hagyd itt!

5 egyszerű szokás az egészség felé e-könyv

Az én ajándékom Neked, hogy azonnal el tudd kezdeni az életmódváltást!